Team Zuidplas

Wij fietsen voor Huis van Hoop

Opgehaald

102.365
102% bereikt van het totaalbedrag € 100.000
Wij hebben samen al 1.878 km afgelegd

Team Zuidplas stapt op de fiets omdat we ons betrokken voelen bij Huis van Hoop Zuidplas. Een mooie plek waar vooral jongeren hun thuis vinden. Ze mogen ieder met hun eigen voorgeschiedenis tot rust komen in het Huis van Hoop en vinden daar hun nieuwe thuis. Binnen een warme en veilige sfeer mogen zij groeien en bloeien, zodat ze een mooie toekomst tegemoet gaan.

Wij stappen met elkaar op de fiets om geld op te halen voor de Huizen van Hoop en voor andere projecten van De Hoop waar anders geen of onvoldoende financiering voor is.

Een Huis van Hoop: een veilig thuis waar talenten gezien worden, het leven met elkaar wordt geleefd, kwetsbaarheden er mogen zijn en herstel wordt gestimuleerd. Stabilisatie, het bieden van structuur en het voorkomen van terugval in een veilige omgeving door christenen voor iedereen. Dát is een Huis van Hoop!

In deze kleinschalige woonlocaties vormen bewoners (cliënten) met elkaar een woon- en leefgemeenschap. Overdag gaan bewoners hun eigen weg. Aan het eind van de dag treffen ze elkaar weer in het Huis van Hoop. Hierdoor ontstaat er een hechte gemeenschap en steunen bewoners elkaar. Enkele kernbewoners maken ook deel uit van de woon- en leefgemeenschap. Zij leven mee, delen hun ervaringen, helpen met koken en kunnen boodschappen of  andere klusjes oppakken met de bewoners.