Eerste trainingsrit voor Rondje Nederland zit erop

15 april 2024 13:34

Op zaterdag 13 april hield Team Delft een trainingsrit als voorbereiding op Rondje Nederland. Twee groepjes fietsten ruim honderd kilometer.

Wouter-Jan Klerk van Team Delft hielp mee met de organisatie en fietste zelf mee. Hij vertelt: "Het was leuk en we hadden prachtig weer. Het was heel gezellig om met verschillende teams door elkaar te fietsen. Daardoor leer je elkaar kennen. Er waren ook wat “herintreders”: mensen die een paar jaar niet hebben meegedaan en er nu weer bij waren."

Wouter-Jan gaat voor de derde keer meedoen met Rondje Nederland. "Ik vind het een mooi doel en een mooie uitdaging. Er hangt een goede sfeer bij het evenement. Ik noem het altijd een roadtrip voor het goede doel, maar dan op de fiets."

Omdat Wouter-Jan al meerdere keren heeft meegedaan met Rondje Nederland vragen we hem om wat tips voor mensen voor wie Rondje Nederland nieuw is. Hij zegt: "Op sportief gebied moet je consistent zijn, dus niet de ene week wel trainen en de volgende niet. Oefen ook samen op de technische aspecten zoals als groep remmen. Wat betreft fondsenwerven: gebruik je netwerk en strooi rond wat je gaat doen!" 

Ook een trainingsritje meemaken? Op 11 mei en 8 juni zijn de volgende. Kijk hier voor de aanmelding

We wensen iedereen veel succes met de voorbereidingen!