Kick-off: 'strijd op leven en dood'

23 januari 2018 10:22

Het contrast tijdens de Kick-off
Verslaving: een strijd op leven en dood. Een opmerking die vaker gemaakt wordt, maar zelden zo binnenkwam als op de Kick-off (informatie-avond) van 18 januari. Deelnemer Jan Willem getuigt op de Kick-off van die strijd als hij vertelt hoe de dood het laatste woord had bij een verslaafde man waar hij om gaf. Het motiveert hem om zich in te zetten voor hulp bij De Hoop, “omdat iedereen het leven vol moet kunnen maken.”

Leven en dood
Het sterke contrast tussen leven en dood wordt extra duidelijk door de woorden van ex-cliënt Henk. Ook hij was verslaafd, maar hij staat gezond op het podium. Zijn leven is een leven van dankbaarheid geworden, waarbij hij zich als ervaringsdeskundige inzet om anderen verder te helpen. Tot tranen geroerd spreekt Henk zijn dank uit naar de deelnemers van Cycle for Hope. “Jullie fietsten ook voor mij en nu sta ik hier…” Dankzij de financiële steun vanuit Cycle for Hope kon Henk zijn leven weer op de baan krijgen. Zijn woorden zijn waar: deelname aan Cycle for Hope kan daadwerkelijk levens redden.

Neem jij de uitdaging aan?

Cycle for Hope is niet alleen heftig, het is ook een unieke ervaring met je teamgenoten of de andere deelnemers. Pas tijdens zo’n avontuur leer je elkaar én jezelf echt kennen. Goede gesprekken tijdens een urenlange rit of barre weersomstandigheden zoals windkracht 5… Van Toertocht en Ladies Ride tot MTB-Marathon en Rondje Nederland: allemaal gaan we de woorden van Jan Willem beamen: “helemaal kapot gaan, da’s toch mooi?!”