Ik zet me in voor het werk van De Hoop!

Henk-Jos van Leeuwen

( Inschrijfgeld fietser (met shirt)  | Fietser | Lid van team: Geerst Consulting De Hoop )

Opgehaald

2.082
104% bereikt van mijn streefbedrag € 2.000

Ik hoop in juni mee te fietsen met een rondje Nederland. Ik doe hier aan mee om het werk van de Hoop te sponsoren. Voor een deel krijgen In subsidie maar voor een groot deel zijn ze ook afhankelijk van giften. Zelf heb ik ook jaren bij de Hoop gewerkt en van dichtbij gezien dat zij het verschil maken. 

 

Ik heb een aantal gasten mogen helpen bij het opbouwen van een nieuw leven. Een van de jongens die ik begeleidde had een speed verslaving, werkte in de tent bouw en kreeg deels uit betaald in speed door zijn werkgever. Hij ging hier langzaam maar zeker aan onderdoor. Hij verloor zijn werk en de relatie met zijn familie verslechterde. Hij werd opgenomen bij de Hoop en kreeg de juiste behandeling. Ik mocht hem mee nemen om het opbouwen van structuur en ritme in het werk. Hij heeft zijn eerste diplomas als timmerman mogen halen en zijn rijbewijs. Daarna is hij bij een aannemer aan het werk gegaan en heeft een huisje gekregen en een vriendin. 2 jaar terug kwam ik hem tegen tijdens een dagje uit in Avifauna. Hij werkt nog steeds als timmerman, heeft een koop huisje, vriendin en twee mooi kinderen. We hadden een leuk gesprek, hij kijkt positief terug op zijn tijd bij de Hoop. Deze week zag ik een post op Facebook, hij gaat trouwen! Echt gaaf om te zien dat het werk van de Hoop hier aan bijdraagt. 

 

Ik heb het van dichtbij meegemaakt en heb God aan het werk gezien door deze organisatie. En natuurlijk is het niet allemaal halleluja en vallen er mensen terug en gaan onderuit. Maar toch ze houden vol en gaan de extra mijl. Ik ken zelfs mensen die na 14 opnames clean zijn geworden! God geeft altijd een nieuwe kans! De vraag is, wil jij ook bijdragen aan het werk van de Hoop? Het is heel warm aan bevolen! Je kan dat prive doen, maar ook als bedrijf. En dan zou je zelfs op het shirt kunnen als sponser! O, ja wat ga ik doen? In 48uur in estafette vorm 1200 km door NL fietsen. Dus 4x 100km met tussendoor wat rust om te slapen en te eten. De kosten rondom de tocht zoals, eten, kamperen ed. betalen we zelf. Wat je sponsort komt dus echt aan het werk ten goede! 

 

*Wil je meer weten over het worden van Shirt sponser? Laat het mij weten dan stuur ik je extra info! 

 

Zegen!

Beschikbare activiteiten:

  • Fietser (65/200 Beschikbaar)
  • Begeleider
Avondtochtje gidsen in de BB 12-07-2024 | 20:24

Mooie ronde door de Sliedrechtse Biesbosch. Ondanks een enkele regenbui viel het zeker niet tegen.

View on Strava
Auto ophalen bij garage 03-07-2024 | 08:03

Laatste 7 km met een steeds zachtere band. Dus even nog lucht er bij gedaan maar hij bleef toch leeg lopen. Net voor de hevige regen was ik er.

View on Strava
Afternoon Swim 02-07-2024 | 16:14
View on Strava
Gek ritje, auto naar garage voor lpg onderhoud 01-07-2024 | 08:56

Stukje met de trein gedaan want er zit een gekke bobbel in mijn band.

View on Strava
Morning Trail Run 27-06-2024 | 09:38
View on Strava
Morning Trail Run 25-06-2024 | 08:30
View on Strava
Afternoon Swim dat was even geleden! 24-06-2024 | 17:19

Heerlijk even gezwommen!

View on Strava
Evening Walk 23-06-2024 | 20:17
View on Strava
Rit 11 en 12 Cycle for Hope 22-06-2024 | 06:49

En nog even een flinke ruk naar huis! De eerste 100 tegen de wind in! Wel lekker kop over kop gereden en de laatste 100 met de wind mee naar Dordt! Was wel even afzien maar met een totale opbrengst van €415.000,- voor het goede doel was het alle moeite waard!

View on Strava
Cycle for Hope Limburg 21-06-2024 | 17:16

Na een ritje met de trein en een natte route naar de camping aangesloten bij subteam 2. Leuk om samen te starten, mooi ervaring om met allerlei verschillende teams onderweg te zijn. Terwijl ik dit typ zitten we in de camper onderweg naar Etten Leur. Daar kunnen we een paar uurtjes slapen en dan gaan we voor de laatste 200. Ik hoopte nu al 200 te doen maar we waren te laat bij de wissel plek. Team 2 heeft wat onervaren rijders dus dat duurde wat langer allemaal maar samen uit samen thuis!

View on Strava
Afternoon Walk 20-06-2024 | 13:54
View on Strava
Mini rondje met Sonja 19-06-2024 | 19:18
View on Strava
Hoek van Holland - Thuis 10-06-2024 | 08:46

Terug in NL! En wat een weer! Regenkleding , hoezen en gaan, balen was dat ik mijn schoenhoezen kapot trok (ouderdom). Heb de boel nog wat bij elkaar geplakt met hansaplast :-). Met zijwind en fikse buien naar huis gereden! Het was wel weer even wennen om aan de rechterkant van de weg te fietsen. Ging zelfs even een paar keer licht de mist in. De mooie groene strook onder Barendrecht en Zwijndrecht blijf een mooi stuk om te fietsen. Bij thuiskomst alles even afgespoelt en afgeladen. Zo'n beetje alles was nat en vies, maar dan is een douche en wasmachine wel weer ideaal. Nu even een beetje bijkomen tot de Cycle for Hope volgende week!

View on Strava
Wandeling in een A Rocha gebied 09-06-2024 | 12:30

Een warme groet vanuit A Rocha UK Foxearth! Zelf ben ik bezig om A Rocha Biesbosch te starten. Ik kwam daar net op mijn weg terug naar NL langs om hun gebied te bezoeken. Blunderde in het A Rocha gebied tegen de activiteiten aan. En er was van alles te doen. Een maaltijd, excursies en een dienst. De dienst moet ik skippen omdat ik weer door moet op de fiets om de boot te halen.

View on Strava
Kilhams Green - Harwich 09-06-2024 | 09:47

En een laatste rit in Engeland, en het was weer droog! Geen pech of lekke banden gehad! Dankbaar! De start was weer prachtig, daarna wat B wegen. Dat ging voorspoedig, zeker toen ik aan haakte bij een lokale wielerploeg: Bishops Stortford Cycle Club. Ze zaten al een tijdje achter mij, en ze konden het natuurlijk niet maken om mij niet in te halen met al mijn bepakking :-). Grappig zelfs even connecties op Strava gemaakt en een paar fotos gemaakt. Daarna doorgereden naar het A Rocha gebiedje, en daar een wandeling gemaakt. Later dan gepland weer verder gegaan en het plan opgevat om de kustlijn te bekijken. Dat was een hele uitdaging en deed mijn gemiddelde geen goed. Maar wat was het er tof! Heb echt heerlijk gevogelt, en planten op naam gebracht. Maar hele stukken lopen met de fiets aan de hand kost veel tijd. Heerlijk om met mijn blote voeten in de Noordzee te staan. Zag nog heel mooi jagende bruine kiekendieven op de rietlanden. De bontbekplevieren, kleine plevieren en veel verschillende meeuwen vlogen af en aan door de zilte lucht. In Harwich mijn eerste Fish and Chips gegeten. Voldaan de Boulevard over gefietst, wat fotos gemaakt en mijn fiets schoon gespoeld. Moest nog wachten met boarden daarom bij de Mac nog een thee gedronken en een ijsje gegeten. Wat gekletst met motorijders en andere fietsers die de boot op gingen. Nu een nachtje op de boot. En dan morgen door de regen naar huis! Leuk om er te zijn, maar ook heel fijn om weer naar huis te gaan.

View on Strava
Derby - Cambridge - Kilhams Green 08-06-2024 | 10:11

Een late start, maar wel lekker geslapen. Had nog een bak macaroni en yoghurt dus dat maar als ontbijt gegeten :-) met 189 km voor de boeg snel op route en van dorp naar dorp. De route was er een van opschieten maar dat begon wel te vervelen. Zeker omdat op de grotere wegen veel autos en motoren reden. Dus via Google een mooiere route opgezocht die wel iets langer was. Veel gezien onderweg. Klaphekjes, trappen, kanalen, glooiende heuvels, de fabriek van Rolls Royce, Zwarte Wouw, reeën, patrijzen, jonge vos. Grauwe Gorzen, Amerikaanse jeeps om D Day te herdenken enz. Op het laatste nog iets om gereden om toch nog wat boodschappen te doen. Vervolgens de route er weer ingezet, dat was nog een hele trap. Bij aankomst op het adres leek het niet te kloppen, dus ben weer verder gaan zoeken. Gelukkig vroeg de dame van de Airbnb of ik er al bijna was, ik vertelde dat ik verwachte er met een half uur te zijn. Zij vertrouwde het niet en dacht dat ik de verkeerde kant op ging. Dus terwijl ik aan het zoeken was werd ik gevonden, ze was zo lief om mij in de auto te gaan zoeken. Dus wat later dan gepland maar moe en voldaan lig ik weer schoon en warm in mijn bedje. Krijg er zelfs nog een ontbijt bij, dat was ik vergeten. Morgen nog 120 oid en dan ben ik in Harwich. Daar hoef ik niet vroeg te zijn dus dat komt goed.

View on Strava
Manchester - Derby weer richting huis! 07-06-2024 | 17:35

De lessen zitten erop! Terug via Harwich dus zuidwaarts. Het eerste uur nog door de drukke voorsteden van Manchester. En daarna door een mooi natuurgebied; het Peak district met een aantal mooie klimmetjes. Ook hier weer veel wulpen, konijnen en wat roofvogels. Veel langs redelijk brede wegen deze keer want ik wilde niet te veel in het donker rijden. Sowieso is het fijn dat ik goed zichtbaar ben met goede verlichting en hi-vis hoezen om de tassen. De automobilisten zijn best wel voorzichtig en houden goed afstand. Je moet soms ook wel brutaal zijn en de ruimte nemen maar daar wordt goed op gereageerd. Nu lekker slapen en morgen nog een lange dag op de fiets!

View on Strava
Contemplative Ecology Walk 06-06-2024 | 10:03

Mooie wandeling, luisteren, voelen, ruiken, proeven en kijken. Wat gebeurt er om je heen? Wat doet de rest van de schepping? Kun je mee doen? Wat doet de rivier? De wind? De planten? De dieren? Mooi, confronterend en leerzaam. Het maakt je zo bewust van alles wat de mens stuk maakt maar tegelijkertijd zie je ook de veerkracht en doorzettingsvermogen.

View on Strava
Herstel rondje Manchester Didsbury Park 05-06-2024 | 19:49

Rustig rondje, benen zijn nog iets stijf van fietstochten. Maar voel mij wel weer prima.

View on Strava
Dales - Pennines - Manchester 02-06-2024 | 07:53

Vroeg uit de veren en op naar de Kerk! Het is tof om onderdeel te zijn van een wereldwijde kerk. Vandaag dus naar Keighly. Voordat het zover was moest ik eerst nog een stuk door de Dales, een zware klim door wederom een prachtig stuk schepping. Letterlijk na 150 meter dat ik op de fiets stapte begon de klim :-0 goedemorgen! Ging prima, daarna jasje aan en afdalen maar! Her en der nog een kleine klim, waarbij ik regelmatig een duimpje kreeg van collega wielertoeristen die met een georganiseerde tocht massaal aan een klim begonnen. Precies 5 minuten te laat in de kerk maar dat mocht de pret niet drukken. Mooi om mee te maken. Heel tof om hier in de dienst te zijn. Het is een kleine maar warme gemeente met leuke mensen. Je bent welkom, zelfs als je net wat anders dan anders bent. Ik liep binnen in mijn fietskleding en dat was geen enkel probleem. Na de dienst wat er een lekkere kop koffie of thee en een snack. Mooi om ook hier een Kerk van de Nazarener tegen te komen Vervolgens verder afdalen naar Manchester dacht ik zo. Wat bleek, er lag nog een bergketen in de weg, the Pennine's. Dus niet saai maar nog twee keer een redelijke beklimming. En druk langs de weg! Iedereen was lekker aan het toeren, motoren en auto's. Blij dat ik hier en daar nog langs het Rochdale kanaal kon rijden. Bizar, zelfs in stedelijk gebied is dat dan nog een baken van rust. Het was echt een dwarsdoorsnede van het Engelse land, een dag met alle uiterste, van ontzettend mooie natuur tot daklozen die aan de flakka zitten, bezorg fietsen, ubers, bussen die je om de oren vliegen en dat je opeens in een protest zit voor de Palestijnen. Nu op locatie! Fijne kamer om te studeren en eerste contact met mede studenten. Heb er zin in! Ecology and Theology here we come!

View on Strava
Van the Moors naar de Dales 01-06-2024 | 09:23

Wauw wat is de schepping geweldig! 7u uit bed, 8 uur op de fiets en nam direct the Morse. Wat een mooi en uitgebreid natuurgebied is dat. Overal wulpen en patrijzen en nog veel meer vogels. En heel veel konijnen :-) helaas ook dood langs de weg. De wegen zijn goed, zolang je op de hoofdweg blijft. Ik stoei nog wat met Komoot en dan zit er toch een strook tussen hier en daar die niet te doen is. Maar ja, als je dan weer 10km terug moet....dan duw je door. Respect voor m'n fiets die gilde zo nu en dan, 'niet doen!' als ik toch over losse keien of door de bagger heen ging. Een keer liep ik klem in een weiland, heb er maar een wandeling van gemaakt van 20-25 minuten 🤪 Maar wel weer fantastische dingen gezien! En wat een weer! Ik heb het echt getroffen! Heerlijke vergezichten en leuke stadjes, met kerkjes, tearooms, en gelukkig ook restaurants, was ik even blij met grannys kitchen! Top soepje en brood en een heerlijke bak spagetti, kaas en chili! Je moet opletten als er kisten met gravel en zout langs de weg staat (houden ze de stijle wegen in de winter begaanbaar mee). Hier en daar zijn de percentages niet normaal. Door een gekke bug moest ik omhoog op een plek waar je anders niet zo snel komt met de fiets. M'n navigatie liet de percentages oplopen tot 46% Wauw wat een dag! Nu lekker naar bed en morgen naar Manchester! Onder weg proberen een kerkdienst mee te maken van de Kerk van de Nazarener!

View on Strava
Hull - North York Moorse 31-05-2024 | 09:03

Vandaag een lange dag in het zadel. Kwart voor 9 fietste ik Hulle in. Goed opletten met links fietsen! Er stonden wel 30 fietsers op de boot, maar na 10 minuten ik niemand meer. De eerste uren was het nat! En had windkracht 4 tegen. De regen stopte gelukkig, dit wind niet. Een aantal keer heb ik een oude spoorlijn met gravel (lees bagger, kuilen en stenen) genomen. Wel prachtig overal! Ik kon er als vogelaar niet om heen om bij de Bempton cliffs langs te gaan. Een mooi bezoekers centrum en een hele mooie route naar de stijle rotswanden. Ik spotte al vrij snel een papegaaiduiker tussen de gewone zeekoeten en Alken. Ook de Jan van Genten vlogen af en aan. Wilde een uurtje gaan kijken naar voor ik weer op de fiets zat wat ik bijna 2 uur verder. Maar met een goed gevoel weer verder gegaan, moest toen nog wel 90km! Eerst vrij saai langs een auto weg, met wel hier en daar mooie doorkijkjes naar de kust. Daarna weer een heel eind op een sintelbaan tot aan Robinhoodsbay. Daar zag ik een zware bui het gebied in schuiven waar ik heen moest. Rustig aan gedaan en uiteindelijk fietste ik heerlijk in de zon. In de laatste 30km zaten een aantal flinke kuitenbijters. Als je de borden moet geloven tot wel 30%. Zo fietste ik dus de York North Moorse in. Een plateau met veen en heide. Nu lekker in bed bij de Cyclehub. Prima voorzieningen, alleen geen eten. Gelukkig had ik wat kant en klare maaltijden ingeslagen. Morgen vroeg weer verder! Wat heb ik qua dieren gezien? Papegaaiduiker, Jan van Gent, Alk, Zeekoet, Patrijs, Groenling, veldleeuwerik, Ree, eekhoorn!, en nog veel meer!

View on Strava
Naar Europoort - ferry naar Hull 30-05-2024 | 17:08

Check, check, dubbelcheck. Heb ik alles bij me? Gelukkig vroeg onze middelste dochter, heeft u een tandenborstel? En ja hoor, die had ik gewoon weer in het bakje gezet:-) Maar tot op heden mis ik verder niets. Ik ga voor een intensieve studie week naar Manchester en maak van de gelegheid gebruik om de heen en terugweg op de fiets te gaan. Beter voor de planeet en leuk voor mij. De ferry heb ik gehaald en in heb prima geslapen. Nu stevig ontbijten en straks om 7:30 onderweg naar een eerste stop in North York Moors NP. Weerbericht, buien windkracht 4 tegen :-). Dus even goed inpakken!

View on Strava
Fietstassen en drager op halen voor UK 27-05-2024 | 12:33
View on Strava
Morning Trail Run 27-05-2024 | 10:00
View on Strava
Heerlijk rondje met Sonja 25-05-2024 | 17:06

Jagende vrouwe bruine Kiekendief, Ree geit met jong, blauwborst, jagende boomvalk, en nog veel meer. De zon brak even door en wat een leven is er dan waarneembaar! Van de reegeit en jong heb ik een slechte foto gemaakt waar je niet veel op ziet :-))

View on Strava
Suppen met LDH collega's 22-05-2024 | 13:47
View on Strava
LG HQ LDH terugweg 21-05-2024 | 15:13

Rit begon lekker met wat meewind maar draaide langzaam maar zeker naar zuid en daarna zuidwest. De buien vielen mee, maar zat op de dijk naar de pond van Bergambacht midden in een dikke wolkbreuk. Tot op m'n hemd helemaal doorweekt (had geen regenjack mee :-).

View on Strava
LG op HQ LDH heenweg 21-05-2024 | 08:41

Mooie rit met lichte zij en tegenwind. Heel mooi om nu de route langs de Vecht te pakken. Wel druk hier en daar met fitte vutters. Mooie lunch afspraak en overleg.

View on Strava
Van Opwekking even naar verjaardag oudste broer 19-05-2024 | 17:53

Klein rondje gefietst, lekker rustig. Nog een jagende zeearend gespot!

View on Strava
Morning Run met 4M op Opwekking 18-05-2024 | 07:20

Er waren drie tempo groepen, ik ben bij de snelste aangehaakt. Tot 8 km ging dit goed, laatste deel op eigen tempo verdergegaan. Loop normaal altijd alleen en op gravel, nu op de weg en met mensen met een hoger tempo. Dat helpt om je grenzen op te zoeken. Mooi opening bij de start uit 1 Samuel 14, wie help jij om zijn hart te volgen. Nav de wapendrager van Jonathan die het maffe idee krijgt om al waren ze sterk in de minderheid de strijd aan te gaan met de vijand. De wapendrager zegt ' Doe wat U hart ingeeft, ik volg u op op de voet'. Wie kan jij ondersteunen vandaag?

View on Strava
Morning Run 16-05-2024 | 08:32
View on Strava
Morning Swim 14-05-2024 | 07:45
View on Strava
Afternoon Run even wennen aan de hogere temperaturen 13-05-2024 | 17:11
View on Strava
En weer naar huis 11-05-2024 | 19:12
View on Strava
Naar het Pannenkoekenhuis 11-05-2024 | 17:42
View on Strava
Ritje naar Safaripark Beekse Bergen 11-05-2024 | 09:19
View on Strava
Warm ochtend rondje 10-05-2024 | 09:19
View on Strava
Hemelvaartsdag fietsen en wandelen met schoonouders 09-05-2024 | 13:21
View on Strava
Vogelrondje voorbereiden excursie 09-05-2024 | 08:17
View on Strava
Evening Walk 07-05-2024 | 18:56
View on Strava
Mini Vogelrondje 06-05-2024 | 17:18

Visdief, rietgors, rietzanger, kleine karekiet, torenvalk, slobeend, krakeend, tafeleend, bergeend, lepelaar, kleine zilverreiger, spreeuw met voer in zijn bek voor de jongen, roepende jonge bonte spechten, groene specht, meerkoet, cetizanger en een fuut. De fuut was bezig om de ledematen van een Amerikaanse rivierkreeft er af te slopen om vervolgens het lijf met was water naar binnen te werken. Heel bizar om te zien!

View on Strava
Morning Ride 04-05-2024 | 08:02
View on Strava
Lunch Trail Run 29-04-2024 | 11:00
View on Strava
Vogelrondje 27-04-2024 | 16:51
View on Strava
Intervisie terugweg met ommetje door het bos 26-04-2024 | 14:31

Uitdagende gravelpaden genomen op de terugweg. Alles liep vol met zand en bagger :-) daar is de TCR niet op gebouwd. Maar met de all season banden van Continental houd je redelijk grip. Maar de snelheid gaat wel flink naar beneden. Van de echt slechte paden heb ik geen fotos of filmpjes want dan heb je alle focus nodig om te blijven fietsen. Het was kouder dan ik had verwacht.

View on Strava
Intervisie KVDN heenweg 26-04-2024 | 09:03
View on Strava
Lunch Swim 25-04-2024 | 12:15
View on Strava
Rondje Hoekse waard 24-04-2024 | 18:35

Heen weg tegen de wind in rossen en terug heerlijk voor de wind terug. Klein beetje regen onderwg, en best nog wel koud. Maar wel heerlijk genieten van het voorjaar.

View on Strava
Afternoon Walk 22-04-2024 | 16:13
View on Strava
Morning Trail Run 22-04-2024 | 10:39
View on Strava
Na een paar dagen buikgriep even een frisse neus 20-04-2024 | 17:25
View on Strava
En weer terug via schoonouders 16-04-2024 | 13:47

Met een klein beetje regen en halverwege een tussenstop weer naar huis. Na een taartje en uiteindelijk ook avondeten ter ere van mijn schoonvaders verjaardag waren de laatste buien weg getrokken. Met wat zijwind en een zonnetje weer naar Dordt gereden waar ik weer in het donker aankwam.

View on Strava
Morning Ride naar Almere Leger des Heils 16-04-2024 | 04:56

Noordwest tegenwind! En heel veel regen! Dan doet een wielrenregenjasje weinig !Blijven eten en bewegen dan gaat het wel! Tussen en tijdens de buien prachtig! Straks weer terug!

View on Strava
Morning Run 15-04-2024 | 10:48
View on Strava
Evening Walk 14-04-2024 | 19:11
View on Strava
Interval met een aantal rondjes bij De Mol 12-04-2024 | 19:14
View on Strava

Bekijk alle
Avondtochtje gidsen in de BB 12-07-2024 | 20:24
Auto ophalen bij garage 03-07-2024 | 08:03

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer